ua en ru

Шкіряк про евакуацію українців з Непалу: це був прокол

Шкіряк про евакуацію українців з Непалу: це був прокол Фото: Зорян Шкіряк

Але проколом ДержНС евакуація не була

Процес евакуації українців з Непалу був "проколом". Про це заявив виконуючий обов'язки голови Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДержНС) України Зорян Шкіряк після приземлення літака ІЛ-76 на військовий майданчик аеродрому в Борисполі, передає кореспондент РБК-Україна.

"Це спільна відповідальність, це те, що дає нам можливість у майбутньому робити висновки і не допускати таких проколів, на жаль безперечно сталося на цей раз", - заявив Шкіряк.

За його словами, однією з проблем була відсутність єдиного центру управління евакуацією.

"Не було єдиного центру управління. Не було чіткої взаємодії між, скажімо, нами і Міністерством оборони в даній ситуації. Мова йде про літак", - також зазначив він.

У той же час, як заявив Шкіряк, ДержНС не зробила жодного проколу.

"Ні в кого не вийде зробити з мене цапа-відбувайла. Відповідально заявляю, що Державна служба з надзвичайних ситуацій не мала жодного проколу в цій поїздці. Ми виконали все від нас залежне", - сказав він.

Шкіряк про евакуацію українців з Непалу: це був прокол

Зустріч Зоряна Шкіряка у "Борисполі"

Також Шкіряк ще раз прокоментував поїздку своєї подруги Катерини Храмової в Непал в складі української рятувальної делегації.

"Катерина Храмова брала участь у поїздці як волонтер. Як людина, добре обізнана в східних практиках, яка добре знає психологію тих людей, які отримують ці практики в Тибеті, Індії", - сказав він.

Нагадаємо, 5 травня український літак з евакуйованими громадянами прилетів з Непалу. Борт Міністерства оборони здійснив дозаправку в столиці Індії Делі і Азербайджану - Баку.

Всього з Непалу українським літаком вилетіло 99 осіб, включаючи журналістів, рятувальників, дипломатів та іноземців з Грузії, Росії, Франції та інших країн.

Раніше очікувалося, що літак прибуде 7 травня в київський аеропорт "Бориспіль" в 2:30 ночі.