ua en ru

Під Широкіним сконцентровано важке озброєння сил АТО, - радник Порошенко

Під Широкіним сконцентровано важке озброєння сил АТО, - радник Порошенко Фото: Юрій Бірюков

У бойовиків в цьому районі на озброєнні системи "Град"

В районі Широкіного Донецької області знаходиться найбільша кількість важкоозброєних підрозділів Збройних сил України (ЗСУ). Про це заявив радник Президента України Юрій Бірюков в ході телемарафону "Україна понад усе" на "5 каналі".

"У Широкіно я був місяць тому. Тим, хто розповідає про здачу Широкіного, слід нагадати, що його вже практично не існує. Населений пункт знищений, там майже не залишилося місцевих жителів. А ось про висоти, які тримають наші війська - наскільки я знаю, не йдеться (про відвід військ - ред.). В районі Широкіного зосереджено більше важкоозброєних підрозділів ЗСУ, ніж на будь-який інший ділянці фронту", - сказав Бірюков.

За його словами, зараз російська армія має на південному напрямку значно більш потужні системи залпового вогню "Град". Бірюков впевнений, що якщо в Широкіному зіткнуться такі потужності, то про селище вже не буде йти мова.

Нагадаємо, як повідомили в Генштабі ЗСУ, селище Широкіно будуть патрулювати міліцейські підрозділи України спільно з представниками ДНР.