ua en ru

Шахтарі перед Адміністрацією Президента вимагають зустрічі з Порошенком

Шахтарі перед Адміністрацією Президента вимагають зустрічі з Порошенком Фото: мітинг шахтарів у Києві

У мітингу бере участь 4 тисячі осіб

Організована колона з 4 тис. представників вугільних підприємств західної і східної України рушила в напрямку Адміністрації Президента по вул. Банковій у Києві для проведення мітингу. Про це повідомляють організатори акції.

У колоні йдуть представники Профспілки працівників вугільної промисловості (ППВП) та Незалежної профспілки гірників України (НПГУ).

За словами організаторів, на поточний момент вул. Банкова перед будівлею Адміністрації Президента повністю заповнена людьми.

Мітингувальники виступають на підтримку рішень III З'їзду шахтарів України, який пройшов вчора в Києві. З'їзд прийняв звернення до Президента з вимогою вжити заходів для врегулювання критичної ситуації, яка склалася у вугільній галузі і в енергетиці в цілому.

Шахтарі планують передати вимоги Президенту і просять втрутитися для вирішення проблем галузі.

Шахтарі вимагають відставки міністра енергетики Володимира Демчишина за непрофесіоналізм та дії, які загрожують енергетичній безпеці України, погашення заборгованості по зарплаті, встановлення справедливої ринкової ціни на українське вугілля - не нижче імпортної альтернативи, відновлення соціальних гарантій шахтарів, затвердження державної програми розвитку вугільної промисловості за погодженням з представниками галузі, скликання ради РНБО по висновку паливно-енергетичного комплексу з кризи та ін.

Нагадаємо, попередні два з'їзду шахтарів проходили в 1995 і 1998 рр. в період гострої кризи в галузі та великого соціального напруження у вугільній середовищі.

Шахтарі перед Адміністрацією Президента вимагають зустрічі з Порошенком

Шахтарі перед Адміністрацією Президента вимагають зустрічі з Порошенком