ua en ru

Шахтарі рушили на пікет Ради і Кабміну

Шахтарі рушили на пікет Ради і Кабміну Фото: транспарант мітингувальників шахтарів під Адміністрацією Президента

Гірники налаштовані стояти "до переможного кінця"

Шахтарі, які сьогодні проводять мітинг під Адміністрацією Президента України (АПУ), заявили про перехід під будівлю Верховної Ради з метою залучення уваги нардепів до проблем галузі. Про це журналістам повідомив голова незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми зараз організовано переходимо до Верховної Ради і не затягуємо, тому що сьогодні ВР працює до 14:00. Там встановлений другий комплект озвучення і там проводимо мітинг. Просимо вийти або викликаємо депутатів, щоб вони нам пояснили, чому такі приймають закони, чому керівництво Верховної Ради вчора проігнорував з'їзд і так далі", - повідомив Волинець.

За його словами, після цього шахтарі планують перейти до будівлі Кабінету міністрів.

"Сьогодні засідання Кабміну і ми пікетуємо там. Просимо вийти Яценюка. Після мітингу біля Кабміну ми йдемо до міністерства", - наголосив голова профспілки.

За словами мітингуючих гірників, вони налаштовані стояти "до переможного" і вимагати виконання своїх умов. При цьому ніякої агресії серед мітингувальників не спостерігається, зазначив кореспондент.

Шахтарі рушили на пікет Ради і Кабміну

(Шахтарі йдуть до будівлі Верховної Ради, фото РБК-Україна)

Отметим, с

Зазначимо, сьогодні міліція взяла під посилену охорону будівлі Кабміну і Ради.