ua en ru

Шахтарі в Червонограді продовжать страйк до погашення боргів по зарплаті

Шахтарі в Червонограді продовжать страйк до погашення боргів по зарплаті Фото: шахтарі перекрили трасу у Львівській області

Відбувалося таємне голосування працівників

Шахтарі Червонограда Львівської області мають намір продовжити страйк з вимогою погашення заборгованості по зарплаті, а лідера профспілки викликали на допит. Про це у Facebook повідомив голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець.

"протягом 15-16 січня відбувалося таємне голосування працівників чотирьох змін на шахті "Степова". Гірники прийняли рішення продовжувати страйк до моменту погашення всієї заборгованості по заробітній платі", - повідомив Волинець.

Він також повідомив, що члени профспілки працівників вугільної промисловості (старий профспілка, уточнює М.Волинець) проголосували за недовіру голові профкому, так як частина працівників вступають до складу осередку НПГУ.

Як повідомляється, 13 січня 2016 року слідчий поліції Червонограда провів допит голови первинної організації НПГУ шахти "Степова" Віталія Онижука у зв'язку з перекриттям шахтарями траси Львів - Рава-Руська.

"Це свідчить про те, що поліція Львівської області надає на звернення журналістів неправдиву інформацію про те, що кримінальної справи за фактом перекриття доріг шахтарями не відкривали", - вважає він.

Оновлена інформація про ситуацію у Червонограді! По-перше, упродовж 15-16 січня відбувалося таємне голосування працівни...

Опубліковано Михайло Волинецем 16 січня 2016 р.

Він також додав, що НПГУ періодично інформує міжнародні організації, включаючи Міжнародну організацію праці та Міжнародну конфедерацію профспілок, про ситуацію, яка склалася в паливно-енергетичному комплексі України, і про становище трудівників цієї галузі.

Нагадаємо, шахтарі Львівської області мають намір цілодобово блокувати трасу на Польщу.