ua en ru

Під Сєвєродонецьком на гранаті підірвалися троє військових, один з них загинув, - Москаль

Під Сєвєродонецьком на гранаті підірвалися троє військових, один з них загинув, - Москаль Голова Луганської ОДА Геннадій Москаль

У селищі Борівське поблизу Сєвєродонецька Луганської області в результаті вибуху гранати "Ф-1" загинув один український військовий, ще двоє отримали осколкові поранення. Про це йдеться в повідомленні прес-служби глави Луганської військово-цивільної адміністрації Геннадія Москаля.

Як повідомляється, вибух стався у місці дислокації військового підрозділу із-за необережного поводження з гранатою.

"Один боєць (36-ретний житель Львівської області) загинув на місці, ще двоє (29-річний житель Рівненської та 55-літній - Львівської областей) отримали осколкові поранення і госпіталізовані", - уточнюється в повідомленні.

Також наголошується, що бойовики знову посилюють вогневу агресію проти контрольованої Україною території області. Так, за минулу добу бойові зіткнення зафіксовані в кількох точках.

"Між опорними пунктами українських силовиків на околиці Кримського і бойовиками з Сокільників неодноразово виникали перестрілки з використанням автоматичної зброї і гранатометів. Після 5-ти годин вечора позиції наших військових поблизу мосту через Сіверський Донець в Трехизбенке були обстріляні з автоматів і гранатометів з берега, який контролюється так званої ЛНР. Аналогічний обстріл був здійснений і в Станиці Луганській", - повідомили у Москаля.

Ніхто з мирних жителів в результаті бойових зіткнень не постраждав, руйнувань інфраструктури не було.

Нагадаємо, в зоні АТО за минулу добу загинули 4 українських військовослужбовців.