ua en ru

Північна Європа посилить військові зв'язки з країнами Балтії через агресію РФ

Північна Європа посилить військові зв'язки з країнами Балтії через агресію РФ Міністри оборони північних країн Європи підписали декларацію про зміцнення безпеки

Міністри оборони Швеції, Норвегії, Фінляндії, Данії та Ісландії підписали декларацію про посилення оборонних зв'язків з країнами Балтії та заходи по зміцненню регіональної безпеки, спрямованих на стримування російської активності в регіоні. Про це повідомляє Reuters.

У документі йдеться, що Північна Європа повинна бути готовою до можливих "криз та інцидентів з-за Росії".

"Російські лідери показали, що вони готові ефективно на практиці використовувати військові засоби для досягнення своїх політичних цілей, навіть якщо це пов'язано з порушення принципів міжнародного права", - йдеться в документі.

Глави військових відомств також констатували "істотне збільшення військової та розвідувальної діяльності в країнах Балтії і в наших північних районах".
Крім того, міністри заявили про посилення військової активності Росії у прикордонних районах, що, за їх словами, вже призвела до кількох випадків порушення кордону з країнами Балтії.

Міністри також погодилися з тим, що російська пропаганда здатна посіяти ворожнечу між народами, так і всередині організацій, таких як НАТО і ЄС".

Нагадаємо, Латвія зафіксувала нові польоти російських літаків над Балтикою.