ua en ru

"Ценрэнэрго" з вересня по грудень має закупити 2,2 млн тонн вугілля, - Коземко

"Ценрэнэрго" з вересня по грудень має закупити 2,2 млн тонн вугілля, - Коземко Фото: в.о. генерального директора теплогенеруючої компанії "Центренерго" Олег Коземко

З цього обсягу 1,1 млн - це вугілля газової групи

З вересня по грудень поточного року теплогенеруюча компанія "Центренерго" має закупити 2 мільйони 207 тисяч тонн вугілля, 1 мільйон 207 тисяч тонн з яких - вугілля газової групи. Про це сьогодні в ході круглого столу на тему "Сто днів до зими" заявив виконуючий обов'язки генерального директора теплогенеруючої компанії "Центренерго" Олег Коземко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Нам необхідно закупити у вересні - грудні 2015 року 2 мільйони 207 тисяч тонн вугільної продукції - це з тим розрахунком, щоб вийти на перше січня на склади 566 тисяч тонн",- заявив Коземко.

За його словами, з цієї кількості 1 мільйон 102 тисячі - це вугілля газової групи.

"З тим темпом, який сьогодні ми взяли - сьогодні вже 256 на складі. За період 21 день вересня місяця ми взяли 44 тисячі тонн",- підкреслив Коземко, запевнивши при цьому, що з закупівлями вугілля проблем бути не повинно.

"У нас тут основні постачальники - це державне підприємство "Вугілля України" і державна вугільна компанія",- повідомив Коземко.

Що ж стосується вугілля дефіцитних марок А і Б - 460 тисяч тонн повинні бути закуплені у вітчизняних постачальників, які знаходяться в зоні АТО. 480 тисяч тонн планується закупити в Російській Федерації. Ще 160 тисяч тонн вугілля буде закуплено в ПАР.

Нагадаємо, продаж "Центренерго" планують здійснити не раніше II кварталу 2016 року. Раніше Коломойський заявляв, що зацікавлений у приватизації "Центренерго".