ua en ru

Сенцова етапували в Заполяр'я, - правозахисниця

Сенцова етапували в Заполяр'я, - правозахисниця Фото: Олег Сенцов (youtube-currentytime.tv)

Сенцова, найімовірніше, етапували в колонію, з якої надходять повідомлення про жорсткі побиття ув'язнених

Засудженого в Росії українського режисера Олега Сенцова, найімовірніше, етапували до виправної колонії №8 міста Лабитнангі, яка розташована на північ від Північного полярного кола. Про це заявила координатор правозахисної програми "РосУзник" Яна Гончарова в Facebook.

"За деякою інформацією, колонія "червона", тобто там адміністрація будує свої порядки, найчастіше, дуже жорсткі, без будь-яких "знижок". Останні кілька років неодноразово з'являлася інформація про жорстокі побиття ув'язнених, начальників колонії заарештовували за корупцію, а в 2015 роки там була пожежа", - написала Гончарова.

Вона зазначила, що зараз температура повітря там близько 0 градусів, взимку може опускатися до 25 градусів морозу. Влітку середня температура знаходиться на рівні 15 градусів тепла.

Гончарова також повідомила адресу, куди можна відправляти листи українському режисерові: 629400, Ямало-Ненецький автономний округ, місто Лабитнангі, вулиця Північна, 33. Сенцову Олегу Геннадійовичу, 1976 року народження.

Нагадаємо, інформація про те, що Сенцова етапують з Іркутська в Ямало-Ненецький автономний округ, з'явилася у вересні.

Український режисер був затриманий в окупованому Криму в 2014 році. У серпні 2015 року суд РФ засудив його до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у тероризмі.

Він був визнаний винуватим у підготовці двох терактів в окупованому Криму, приготуванні ще до одного, а також у створенні терористичного співтовариства. Україна і країни Заходу розглядають Сенцова як політичного в'язня і закликають його звільнити.