ua en ru

На сьогодні немає заміни нормандському формату, - Путін

На сьогодні немає заміни нормандському формату, - Путін Фото: Володимир Путін (kremlin.ru)

Путін заявив про безальтернативність мінських угод

На сьогодні немає заміни нормандському формату (Україна, Німеччина, Франція, Російська Федерація). Про це заявив президент РФ Володимир Путін в ході зустрічі з канцлером Німеччини Ангелою Меркель, повідомляють російські ЗМІ.

"Що стосується нормандського формату, я вже про це сказав, ми вважаємо його важливим інструментом врегулювання ситуації на сході України. Росія готова працювати в цьому форматі. Більше того, ми вважаємо його дуже важливим, і у всякому разі на сьогоднішній день заміни йому немає", - заявив він, зазначивши, що в ході зустрічі з Меркель не обговорювалася конкретна дата зустрічі у форматі нормандському.

Крім того, Путін заявив про безальтернативність мінських угод, які, за його словами, є "основою врегулювання конфлікту на Донбасі".

"За обопільною думку, мінські угоди залишаються безальтернативною основою врегулювання (ситуації на Донбасі, - ред.)", - сказав він.

Нагадаємо, раніше президент України Петро Порошенко заявляв, що зустріч в нормандському форматі (Україна, Німеччина, Франція, Російська Федерація) може відбутися на початку червня.