ua en ru

2,3 млн вакцин від поліомієліту будуть направлені в регіони сьогодні

2,3 млн вакцин від поліомієліту будуть направлені в регіони сьогодні Фото: Олександр Квіташвілі

Проте пізніше Україна потребуватиме додаткових доз вакцини

Міністр охорони здоров'я Олександр Квіташвілі заявив, що сьогодні 2,3 млн вакцин від поліомієліту будуть направлені в регіони. Про це він оголосив в ході брифінгу в Києві, повідомляє кореспондент РБК-Україна.

"В п'ятницю знову ж таки приїхала нова партія вакцин ОПВ... французькі дуже високої якості, які були закуплені для нас канадським урядом через дитячі фонди ЮНІСЕФ, так що вони уже сьогодні згідно з моїм наказом будуть направлені в області. Так що у нас з поліомієлітом, з вакциною поліомієліту проблем нема. У нас сьогодні 3 млн 700 тисяч доз вакцин. Те, що приїхало в п'ятницю - 2 млн 300 тисяч доз. Це повністю покриває потребу, яка я в цьому році і не а скільки я розумію наступні 6 місяців в 2016 році",- сказав Квіташвілі.

Разом з тим, він додав, що у зв'язку з тим, що була провалена робота по вакцинації проти поліомієліту, Україна потребуватиме додаткових доз.

Нагадаємо, МОЗ планує проведення трьох турів імунізації в національному масштабі з використанням оральної поливакцини (ОПВ) для дітей віком до шести років незалежно від того, чи були вони імунізовані від поліомієліту до цього.