ua en ru

Під Щастям відбувся обмін полоненими між Україною і ДНР/ЛНР

Під Щастям відбувся обмін полоненими між Україною і ДНР/ЛНР Фото: полонені на Донбасі

ДНР передала Україні п`ять осіб, а ДНР - чотирьох

Обмін військовополоненими між представниками України та самопроголошених ДНР/ЛНР за формулою "9 на 11" відбувся в районі міста Щастя в Луганській обл. Про це повідомляє сепаратистський "Луганський інформаційний центр".

Як зазначається, представники ДНР/ЛНР передали українській стороні дев'ять осіб, отримавши натомість 11 ув'язнених.

За словами представника ЛНР в робочій підгрупі тристоронньої контактної групи з гуманітарних питань та обміну полоненими Ольги Кобцевої, ЛНР передала Україні п`ять чоловік, а ДНР - чотирьох.

За інформацією "Донецького агентства новин", участь у процедурі обміну військовополоненими взяли голова громадської ради при СБУ Іван Рудяк, "уповноважений з прав людини" ДНР Дар'я Морозова та співробітники МКЧХ.

Нагадаємо, минулого разу обмін полоненими між ЗСУ з одного боку і ДНР/ЛНР з іншого планувався 16 жовтня, проте не відбувся. Обмін полоненими у форматі "всіх на всіх" на Донбасі передбачено Комплексом заходів з виконання Мінських угод від 12 лютого.

За даними апарату омбудсмена ДНР, українською стороною утримуються 458 військовослужбовців, 563 політичних в'язнів і 199 цивільних осіб, які не мають до конфлікту на Донбасі відношення.

Раніше уповноважений Президента з питань Донбасу Ірина Геращенко анонсувала звільнення близько 10 українських полонених до кінця тижня. За її словами, бойовики занижують дані про кількість українських полонених.