ua en ru

СБУ затримала викрадачів людей у Краматорську

СБУ затримала викрадачів людей у Краматорську Фото: затримання викрадачів людей (кадр з YouTube /СБУ)

Ними виявилися колишні військовослужбовці одного з розформованих батальйонів патрульної служби

Служба безпеки України (СБУ) спільно із прокуратурою знешкодила у Краматорську Донецької області злочинне угруповання, яке викрадало людей з метою викупу. Про це сьогодні, 30 листопада, повідомили у прес-центрі СБУ.

Як зазначається, колишні військовослужбовці одного з розформованих батальйонів патрульної служби викрали і утримували в підвалі двох місцевих жителів, вимагаючи гроші за їх звільнення.

В результаті проведеної у Краматорську операції співробітники СБУ затримали трьох зловмисників на місці злочину. Як уточнили у прес-центрі, під час обшуків в автомобілі та будинку "перевертнів у погонах" було виявлено частину викупу.

Як додали у спецслужбі, в даний час, поки тривають невідкладні оперативно-слідчі дії, за фактом затримання викрадачів людей відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.189 (вимагання) Кримінального кодексу України.

Про інші подробиці злочину поки не повідомляється. Судячи з оприлюдненого СБУ відеофрагменту, трьох екс-правоохоронців затримали в закладі громадського харчування у присутності відвідувачів і персоналу. Водночас обставини проведених згодом обшуків залишилися за кадром оперативної зйомки.

Нагадаємо, раніше в жовтні СБУ затримала диверсантів, які готували теракти у Краматорську.