ua en ru

СБУ затримала оператора телеканалу "Новоросія ТВ"

Служба безпеки України (СБУ) 13 березня у Хмельницькій області затримала оператора телеканалу "Новоросія ТБ". Про це у своєму Facebook повідомив радник голови СБУ Маркіян Лубківський.

"Служба безпеки України затримала оператора телеканалу "Новоросія ТБ", що пропагує тероризм, сепаратизм і здійснює антиукраїнську діяльність. Мова йде про громадянина України, жителя Хмельницької області, який восени 2014 р. поїхав у Донецьк і працевлаштувався там на посаду оператора телеканалу "Новоросія ТБ". Зловмисник спільно з журналістами телеканалу займався зйомкою замовних відеоматеріалів для програми "Стрічка новин "Новоросія ТВ", неодноразово знімав репортажі з участю лідерів терористичних груп, діючих в Донецькій і Луганській областях", - повідомив Лубківський.

Підготовлені за участю оператора сюжети містили заклики до порушення територіальної цілісності України, сприяли розпалюванню конфлікту й ворожнечі на Донбасі.

"Зловмисник був затриманий 13 березня ц.р. у Хмельницькій області, куди він приїхав у відпустку.... Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального Кодексу України (участь у терористичній організації і сприяння діяльності терористичної організації)", - зазначив Лубківський.

Нагадаємо, раніше СБУ застерегла українців від роботи на російські ЗМІ з "чорного списку".