ua en ru

СБУ затримала ще одного бойовика ДНР

СБУ затримала ще одного бойовика ДНР Фото: СБУ

Зловмисника затримали на автостанції м. Тернівка під час спроби виїхати до анексованого Криму

У місті Тернівка Дніпропетровської області Служба безпеки України (СБУ) затримала члена терористичної організації так званої "Донецької народної республіки" (ДНР). Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"35-річний місцевий мешканець влітку 2015 року пройшов спеціальну підготовку у тренувальному таборі бойовиків на території анексованого Криму та брав активну участь у діяльності терористичної організації. За завданням своїх кураторів він намагався сформувати "партизанський загін" для здійснення диверсій і терористичних актів на території Західного Донбасу. Також через російські соціальні мережі зловмисник передавав бойовикам інформацію про дислокацію та переміщення українських підрозділів, вів активну антиукраїнську агітацію", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, співробітники СБУ затримали терориста на автостанції м. Тернівка під час спроби виїхати до анексованого Криму. У зловмисника вилучено дві бойові гранати Ф-1 та РГД-5, які він намагався застосувати проти членів оперативно-слідчої групи. За результатами обшуку його помешкання правоохоронці вилучили ще дві гранати РГД-5 із запалами, засоби спілкування та символіку так званої "новоросії".

Повідомляється, що в рамках кримінального провадження зареєстрованого слідчими Управління СБ України у Дніпропетровській області за ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу України тривають невідкладні слідчі дії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що СБУ затримала бойовика "Оплоту" у Дніпродзержинську.