ua en ru

СБУ затримала ще 10 диверсантів на південному сході України

СБУ затримала ще 10 диверсантів на південному сході України Фото: затримання відбувалися в Харкові, Миколаєві, Одесі, Дніпропетровську та Запоріжжі

Затримання відбувалися в Харкові, Миколаєві, Одесі, Дніпропетровську та Запоріжжі

Служба безпеки України (СБУ) затримала ще 10 терористів і диверсантів у Харкові, Миколаєві, Одесі, Дніпропетровську та Запоріжжі. Про це сьогодні на брифінгу заявив радник глави СБУ Маркіян Лубківський, передає кореспондент РБК-Україна.

"У Дніпропетровську СБУ затримала бойовика так званого "КГБ" терористичної організації "ЛНР", який збирав у місті розвідувальну інформацію для підготовки терактів і диверсій", - заявив Лубківський.

За його словами, встановлено, що у травні минулого року житель Дніпропетровська 1979 року народження вступив у незаконне збройне формування терористів і був особистим охоронцем отамана Петрова з позивним "Батя".

Також Лубківський повідомив, що в Миколаєві затримано 34-річного бойовика, який за завданням "ДНР" повинен був налагодити незаконні поставки зброї.

Крім того, за словами Лубківського, в Харкові затримані три члени групи "Оплот", причетні до обстрілу обласного військкомату і у здійсненні вибухів на об'єктах залізничної інфраструктури. Також у Харкові були затримані троє диверсантів, які в січні поточного року стріляли із гранатомета по цистернах зі скрапленим газом.

Разом з тим, в Одесі викрито злочинну діяльність ОЗГ. СБУ затримала керівника групи на прізвисько "Радистка".

Також затримано одного терориста в Запоріжжі. Радник голови СБУ зазначив, що у терористів і диверсантів вилучено велику кількість зброї, боєприпасів і вибухових пристроїв.

Нагадаємо, у СБУ є докази причетності 47 громадян Росії до ДНР/ЛНР.