ua en ru

СБУ затримала екс-міністра юстиції Лукаш

СБУ затримала екс-міністра юстиції Лукаш Фото: Олена Лукаш

Лукаш була в розшуку за злочини проти Майдану

Служба безпеки України (СБУ) затримала екс-міністра юстиції Олену Лукаш. Про це на своїй сторінці у Facebook написала прес-секретар СБУ Олена Гітлянська.

"На 15.00 скликаємо брифінг у зв'язку з затриманням Службою безпеки України Олени Лукаш, яка перебувала у розшуку за причетність до злочинів проти Майдану", - написала Гітлянську.

На 15.00 скликаємо брифінг у зв'язку із затриманням Службою безпеки України Олени Лукаш, яка перебувала в розшуку через її причетність до злочинів проти Майдану

Posted by Гітлянська Олена on 5 ноября 2015 г.

Нагадаємо, у вересні стало відомо, що СБУ оголосила в розшук колишнього міністра юстиції України Олену Лукаш. На сайті МВС повідомлялося, що Лукаш зникла 28 липня 2015 р. Зазначалося, що у суду є постанова на затримання Лукаш з метою приводу.

Екс-міністру інкримінують заволодіння шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем державними коштами в особливо великих розмірах.

СБУ затримала екс-міністра юстиції Лукаш

Фото: інформація на сайті МВС

28 травня 2015 р. заступник генерального прокурора України повідомив про підозру колишньому міністру юстиції України Олени Лукаш за ч. 5 ст. 191 ч. 2 ст. 366 КК України. Екс-чиновник підозрюється в заволодінні державними коштами шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненим за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах, а також службовому підробленні, що спричинило тяжкі наслідки.

На початку серпня Печерський районний суд Києва заарештував три квартири в Києві Олени Лукаш.