ua en ru

СБУ затримала члена "міністерства держбезпеки ДНР", що намагався втекти до Росії

СБУ затримала члена "міністерства держбезпеки ДНР", що намагався втекти до Росії Фото (СБУ): СБУ затримала члена "міністерства державної безпеки ДНР" який намагався втекти до Росії

Зловмисник охороняв будівлі в Донецьку, де перебували ватажків бойовиків

У Харківській області Служба безпеки України затримала члена так званого "міністерства державної безпеки ДНР", який намагався втекти до Росії. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"У жовтні минулого року 29-річному зловмиснику після проходження відповідної підготовки бойовики видали зброю та поставили охороняти будівлі у Донецьку, де незаконно перебували ватажки терористів. Крім того, затриманий чоловік відстоював і пропагував серед місцевого населення відокремлення Донецької області від України та створення на її території псевдодержавного утворення", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, зо співробітники СБУ спільно з прикордонниками затримали зловмисника на державному кордоні України при спробі втекти до Російської Федерації.

Слідчими Управління СБУ в Харківській області розпочато кримінальне провадження за ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканість України) Кримінального кодексу України. Йому оголошено про підозру у вчиненні вищезазначеного злочину.

Нагадаємо, у Молдові затримали ватажка сепаратистського батальйону "Сомалі".