ua en ru

СБУ заблокувала канал переправлення терористів ІДІЛ через Україну та Туреччину

СБУ заблокувала канал переправлення терористів ІДІЛ через Україну та Туреччину Фото: СБУ

СБУ виявила черговий "перевальний пункт" на якому знаходилося 5 бойовиків міжнародної терористичної організації "Ісламська держава"

Служба безпеки України спільно з партнерськими спецслужбами заблокувала канали переправлення бойовиків міжнародної терористичної організації «Ісламська держава» (ІДІЛ) через Україну та Туреччину до сирійсько-іракської зони, а також з цього регіону до країн Європи. Про це на своїй сторінці в Фейсбук повідомив радник голови Служби безпеки України Маркіян Лубківський.

"Доволі приємне визнання прийшло до Служби безпеки України від її міжнародних партнерів: наша спецслужба вважається важливим учасником боротьби з міжнародним тероризмом", - написав Маркіян Лубківський.

Повідомляється, що 3 червня 2015 р. СБУ спільно з ДМС України виявили черговий "перевальний пункт", що використовувався для тимчасового переховування членів "Ісламської держави". Під час його відпрацювання встановлені 5 іноземців (2 громадяни РФ, по 1 громадянину Узбекистану, Таджикистану та Казахстану). Виявлені члени «Ісламської держави» очікували виготовлення підроблених паспортів для подальшого переправлення через Туреччину до Сирії.

"В час, коли левова частка наших сил і засобів спрямовується на протидію російській військовій та інформаційній агресії, знешкодження терористів, виявлення та нейтралізацію диверсантів, боротьбу з провокаторами, СБУ й надалі буде чітко і повною мірою виконувати свої зобов'язання в рамках міжнародної співпраці з протидії міжнародному тероризму", - прокоментував результати багатоетапної спецоперації голова СБУ Валентин Наливайченко.

У результаті вжитих заходів трьом іноземцям скорочено терміни перебування в Україні, іншим - загрожує примусове повернення до країни походження.

Нагадаємо, в Україні 47 росіян притягнуті до кримінальної відповідальності за тероризм.