ua en ru

СБУ заблокувала в Держказначействі 110 млн грн, що належали компанії сина Януковича

СБУ заблокувала в Держказначействі 110 млн грн, що належали компанії сина Януковича Фото: Олександр Янукович

Гроші призначалися ТОВ "МАКО - Трейдінг" Алексанлра Януковича

Служба безпеки України (СБУ) заблокировалп в Державній казначейській службі 110 млн грн, що призначалися ТОВ "МАКО - Трейдінг", власником якого є Олександр Янукович. Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

"Правоохоронці встановили, що в казначейську службу надійшло доручення Мін'юсту України щодо перерахування цієї суми на рахунки ТОВ "МАКО - Трейдінг". За рішенням суду 110 мільйонів були списані Державною виконавчою службою з рахунків ПАТ "Арселор Міттал Кривий Ріг" на користь структури Олександра Януковича, яка звернулася з позовом про стягнення боргу. Співробітники спецслужби оперативно заблокували фінансові операції ТОВ "МАКО - Трейдінг" в Держказначействі і Держслужбі фінансового моніторингу України", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше ГПУ запобігла відчуження майна молодшого сина Януковича, а київський суд наклав повторний арешт на акції його банку.

"У засобах масової інформації поширюється недостовірна інформація про зняття арешту з коштів синові екс-президента України Януковича А. В. акцій ПАТ "Всеукраїнський банк розвитку", заарештованих за клопотанням Генеральної прокуратури України у квітні 2014 року. 14.04.2015 ухвалою Апеляційного суду міста Києва була частково задоволена апеляційна скарга уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів та з метою відновлення фінансового стану банку шляхом його продажу, знято арешт із належать підозрюваному Януковичу А. В. 100% акцій зазначеного банку", - говорилося в повідомленні прес-служби ГПУ.

Нагадаємо, доступ до файлів Інтерполу щодо розшуку екс-президента України Віктора Януковича тимчасово обмежений.