ua en ru

СБУ виявила несанкціоноване втручання до реєстру ЗНО

СБУ виявила несанкціоноване втручання до реєстру ЗНО Фото: СБУ

Один з чиновників УЦОЯО повинен був поставити бали учасників тестування за грошову винагороду

Служба безпеки України виявила факти несанкціонованого втручання до реєстру зовнішнього незалежного тестування (ЗНО). Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"Службою безпеки виявлено та припинено несанкціоновану зміну посадовцями Українського центру оцінювання якості освіти (УЦОЯО - ред.) МОН України інформації у "Реєстрі осіб, які пройшли зовнішнє незалежне оцінювання", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що у рамках розпочатого Генеральною прокуратурою кримінального провадження спільною групою СБУ, Генпрокуратури та міліції проведено низку обшуків у приміщеннях УЦОЯО та помешканнях посадовців.

На електронній поштовій скриньці одного з керівників відділу УЦОЯО виявлено листування із зазначенням персональних даних учасників ЗНО та кількості балів, яку їм потрібно було поставити у відомості. У повідомленнях також вказано розміри грошової винагороди за ці протиправні дії. Крім того, у помешканні чиновника правоохоронці виявили 134 тисячі доларів, 80 тисяч гривень та 3 тисячі євро.

Повідомляється, що тривають слідчі дії. Наразі проводяться обшуки в одній із обласних філій УЦОЯО, транзитний сервер якої міг використовуватися для внесення змін до автоматизованої системи оцінювання.

Нагадаємо, Кабмін усунув Ігоря Лікарчука від виконання обов'язків голови УЦОЯО.