ua en ru

СБУ виявила корупційну схему при будівництві оборонних споруд Маріуполя

СБУ виявила корупційну схему при будівництві оборонних споруд Маріуполя Фото: СБУ

Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії

Співробітники Служби безпеки України (СБУ) виявили корупційну схему привласнення коштів посадовцями під час будівництва оборонних споруд Маріуполя. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"Організатором оборудки був один з керівників Донецької обласної військово-цивільної адміністрації, звільнений з посади влітку цього року. Зловмисник тиснув на керівництво місцевих державних підприємств для виділення коштів начебто на термінове будівництво інженерних споруд. При цьому посадовець посилався нібито на відсутність коштів у державному бюджеті України", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, він вказував реквізити комерційної структури, на які держпідприємства повинні були перерахувати гроші. У такий спосіб на рахунки фірми, яка не має жодного відношення до будівництва фортифікаційних об'єктів, мали б надійти 1,5 мільйона гривень.

"Завдяки оперативному втручанню співробітників спецслужби більшу частину платежів вдалося скасувати. Решта суми - блокована на рахунках "підприємців", - зазначають у прес-службі.

Як повідомляється, наразі відкрито кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України. Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії для притягнення до відповідальності колишнього посадовця.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що СБУ затримала групу вимагачів, очолювану підполковником контррозвідки.