ua en ru

СБУ викрила контрабандну схему ввезення товарів до України на 1 млн гривень

СБУ викрила контрабандну схему ввезення товарів до України на 1 млн гривень Фото: СБУ

Зокрема, СБУ вилучила мобільні телефони та планшети, аксесуари до них

Співробітники Служби безпеки України (СБУ) спільно з поліцією та прикордонниками викрили в Одесі контрабандну схему ввезення Україну техніки на мільйони гривень. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"Контейнери з товарами надходили в порт, після чого організатори свідомо перевищували встановлені терміни зберігання продукції на митному контролі. Потім службовці за підробленою документацією реалізовували вантаж низці комерційних структур, які, порушуючи законодавство, ввозили техніку на митну територію України без сплати відповідних податків та платежів", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, правоохоронці затримали черговий контрабандний вантаж вартістю майже десять мільйонів гривень. Співробітники спецслужби вилучили понад тридцять п'ять тисяч предметів контрабанди. Зокрема, мобільні телефони та планшети, аксесуари до них, електрошокери і радіоприймачі.

"Відкрито кримінальне провадження за ст. 366 Кримінального кодексу України. Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії для встановлення та притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до організації контрабандної схеми", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що СБУ затримала на хабарі командира однієї з військових частин Києва.