ua en ru

СБУ викрила схему розкрадання коштів, виділених на відновлення Попасній

СБУ викрила схему розкрадання коштів, виділених на відновлення Попасній Фото: СБУ

З бюджету незаконно перераховано близько 500 тис. грн

Служба безпеки України (СБУ) в Луганській області викрила схему розкрадання бюджетних коштів, виділених на реконструкцію зруйнованих будинків Попасній. Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

"На початку липня цього року виконком Попаснянської міської ради уклав угоду з двома фірмами на капітальний ремонт декількох житлових будинків, пошкоджених під час артобстрілів. Вже в кінці липня підприємці прозвітували про завершення робіт. Чиновники підписали відповідні акти та перерахували оплату. Перевірка використання бюджетних коштів показала, що комерційні структури оплачені роботи (заміна вікон та дверей на металопластикові конструкції, шпаклівка і фарбування поверхонь, заміна покриття покрівлі тощо) фактично не виконали. У деяких випадках вікна вставляли за свій рахунок самі мешканці пошкодженого обстрілом будинків", - йдеться в повідомленні.

За попередніми висновками фахівців, з бюджету незаконно перераховано близько 500 тис. грн.

За матеріалами УСБУ в Луганській області відкрито кримінальні провадження за ознаками ч. 4 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Тривають слідчі дії.

Нагадаємо, у Службі безпеки України підтвердили інформацію про затримання депутата Київської міської ради за отримання хабара.