ua en ru

СБУ проводить обшуки в офісі столичної ІТ-компанії

СБУ проводить обшуки в офісі столичної ІТ-компанії Фото: президент групи компаній "Адамант" Іван Пєтухов

Президент компанії "Адамант" розцінює ці дії СБУ як тиск через його громадську діяльність

Служба безпеки України (СБУ) проводить обшуки і постійне спостереження за київським офісом інтернет-компанії "Адамант". Про це повідомив президент групи компаній "Адамант" Іван Пєтухов, передає видання Internetua.

Як зазначає Пєтухов, 19 січня група із двадцяти співробітників СБУ разом з оперативниками спецпідрозділу "Альфа" прибули з перевіркою до офісу компанії, який знаходиться в Києві за адресою Харківське шосе, 51-а.

Дурацкая ситуация, засекретили от меня материалы по данному делу( я не должностное лицо в Адаманте, а только учредитель...

Опубліковано Иваном Петуховим 23 січня 2016 р.

"Об 11:06 мені зателефонував комерційний директор моєї компанії (ТОВ "Адамант") і сказав, що офіс заблокований автомобілем і невідомі особи збираються його штурмувати. Трохи пізніше він уточнив, що на одязі цих осіб начебто видно напис "СБУ" і він іде їх зустрічати", - повідомив Пєтухов.

Як повідомляється, за словами охорони компанії, співробітники СБУ спробували провести швидкий штурм, опечатати офіс і винести всі сервера.

"Коли я приїхав, співробітники СБУ погодилися показати посвідчення і зайти всередину. Сказали, що шукають якогось мого клієнта, прізвище не назвали. Я пояснив, що не є посадовою особою компанії, "Адамант" - моя власність, де я - почесний президент... Мені більше не задавали питань і спілкувалися лише з персоналом "Адамант", - розповів він.

Пєтухов також запевнив, що співробітники СБУ не показали йому постанову суду, оскільки він не є співробітником компанії.

"На документі поставили відмітку, що його текст не підлягає розголошенню, співробітників "Адамант" при свідках про це попередили. У зв'язку з цим я перебуваю в безглуздій ситуації, співробітники компанії не показують мені цей документ", - пояснив він.

Крім того, Пєтухов повідомив, що співробітникам СБУ потрібно було обладнання одного з клієнтів, який орендував у компанії місце.

"Співробітники СБУ кожен день знаходяться в офісі компанії, починаючи з 19 січня. Обіцяли виїхати 22-го. Що вони шукають - не маю поняття", - додав він.

Подібні дії СБУ Пєтухов вважає "тиском" через його громадську діяльність, про що має намір повідомити у відкритому листі Верховній Раді і президенту України.

Нагадаємо, раніше Печерський райсуд санкціонував обшук українського офісу Google.