ua en ru

В СБУ прокоментували вилучення серверів Nic.ua

В СБУ прокоментували вилучення серверів Nic.ua Радник голови СБУ Маркіян Лубківський

У Службі безпеки України прокоментували вилучення серверів доменних хостинг-провайдера Nic.ua. Про це у своєму Facebook повідомив радник голови СБУ Маркіян Лубківський.

"Хочу вас проінформувати, що Службою безпеки України у ході виконання завдань з протидії проявам терористичного характеру припинено функціонування низки інтернет-сайтів, які використовувалися для проведення акцій інформаційної агресії з боку Російської Федерації, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу і посягання на територіальну цілісність і недоторканність України", - написав Лубківський.

Він підкреслив, що зазначені ресурси були зареєстровані і функціонували при технічній підтримці афілійованих українських товариств - Nic.ua і "Сервіс Онлайн".

"Службою безпеки України на підставі судового рішення здійснено вилучення серверного обладнання, яке використовувалося для забезпечення роботи цих сайтів", - зазначив Лубківський.

Він додав, що зараз тривають слідчі дії. При цьому Лубківський пообіцяв, якщо дозволить наслідок, незабаром надати громадськості більш розширену інформацію про припинення діяльності нами Інтернет-ресурсів і веб-сайтів, які пропагували сепаратизм і тероризм.

Шановні друзі,Хочу вас поінформувати, що Службою безпеки України у ході виконання завдань з протидії проявам терористи...

Posted by Markian Lubkivskyi on 7 Апрель 2015 г.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що СБУ вилучила сервери в чотирьох дата-центрах Nic.ua.