ua en ru

В СБУ назвали створення "Народної Ради Бессарабії" черговою брехнею РФ

В СБУ назвали створення "Народної Ради Бессарабії" черговою брехнею РФ Радник голови СБУ Маркіян Лубківський

У Службі безпеки України назвали інформацію про створення "Народної Ради Бессарабії" черговою брехнею Росії. Про це у своєму Facebook повідомив радник голови СБУ Маркіян Лубківський.

"6 квітня п. р. на одному з одеських інтернет-ресурсів була розміщена стаття про створення т. зв. Народної Ради Бессарабії за результатами установчої конференції, участь у якій взяли 100 делегатів від болгарської, гагаузької, російської, української, циганської, молдавської та польської громад "Південної Бессарабії", а також представників зарубіжних країн, зокрема, лідерів молодіжного крила болгарського праворадикальної партії "Атака", партії "Патріоти Молдови" а також одного екс-депутата парламенту Республіки Молдова", - написав Лубківський.

Він спростував участь у даному заході іноземних делегатів.

"Башкан гагаузів захід не вітав, лідери національних меншин Одещини участі в цій авантюрі не брали і зараз роблять спростування", - зазначив Лубківський.

За його даними, офіційний адресу "Ради Бессарабії" (Ізмаїл, вул. Леніна, 36, оф.1) не відповідає дійсності, оскільки за наведеним адресою відсутні будь-які офісні приміщення і знаходиться приватна будівля.

"Крім того, сайт зареєстрований в Москві на російських інтернет-ресурсах з поданням при реєстрації російського номери мобільного телефону. Чергова московська брехня... Але ми цим займаємося. Серйозно займаємося", - підсумував Лубківський.

Нагадаємо, 10 квітня Президент України Петро Порошенко та міністр внутрішніх справ Арсен Аваков представлять концепцію безпеки Одеси.