ua en ru

СБУ вилучила з вагонів потягу Київ-Москва 100 кг бурштину та військове обладнання

СБУ вилучила з вагонів потягу Київ-Москва 100 кг бурштину та військове обладнання Фото: СБУ

Наразі встановлюються особи причетні до організації контрабандного каналу

Служба безпеки України (СБУ) у ході перевірки депо "Київ-Пасажирський" вилучила з вагонів потягу Київ-Москва 100 кг бурштину та військове обладнання. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"Співробітники Служби безпеки України (СБУ) у рамках спецоперації здійснили в депо "Київ-Пасажирський" перевірку міжнародного пасажирського потягу Київ-Москва. Під час огляду правоохоронці виявили схованки у нішах вагонів потягу. Співробітники спецслужби вилучили з них шість мішків бурштину вагою 100 кілограмів, два комплекти обладнання для керування військовими та цивільними літаками вартістю понад 100 тисяч доларів США, майже 30 кілограмів золотих і срібних ювелірних виробів та запасні частини до побутової техніки", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляється, наразі тривають невідкладні оперативно-слідчі дії, за результатом яких буде прийнято рішення щодо відкриття кримінального провадження за ч. 2 ст. 333 (порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю) Кримінального кодексу України.

СБУ вилучила з вагонів потягу Київ-Москва 100 кг бурштину та військове обладнання

Фото: СБУ вилучила з вагонів потягу Київ-Москва 100 кг бурштину

Також зазначається, що наразі встановлюються особи, у тому числі серед бригади потягу, причетні до організації контрабандного каналу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Волинській обл. міліція відкрила стрілянину в ході конфлікту з видобувачами бурштину.