ua en ru

СБУ в Харкові затримала спільника терористів ЛНР

СБУ в Харкові затримала спільника терористів ЛНР Фото: СБУ

Служба безпеки України (СБУ) затримала в Харкові місцевого жителя, який на замовлення так званої "автомобільної інспекції Луганської народної республіки" розробив і виготовив макети фальшивих автомобільних номерів для терористів. Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

"При розробці макетів зловмисник взяв за зразок" автомобільні номери невизнаної республіки Абхазія, територія якої була анексована у Грузії Російською Федерацією в 2008 році. Відповідно абхазькі номери копіюють російські номерні знаки. Після затвердження макетів представниками терористів, спільник бойовиків планував налагодити серійне виробництво номерів на власних виробничих потужностях у Харкові", - йдеться в повідомленні.

Правоохоронці вилучили у зловмисника електронні та друковані варіанти ескізних проектів номерних знаків ЛНР, обладнання, прес-форми, кліше, бланки номерних знаків українського, російського та європейського зразків. Слідчими СБУ порушено кримінальну виробництво за ст. 258-3 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, СБУ затримала бойовика-організатора терактів у Дніпропетровську.