ua en ru

СБУ і Антикорупційне бюро підписали накази про співпрацю

СБУ і Антикорупційне бюро підписали накази про співпрацю Фото: Артем Ситник

СБУ буде допомагати детективам Антикорупційного бюро

Директор Національного антикорупційного бюро (НАБ) Артем Ситник та голова Служби безпеки України (СБУ) Василь Грицак сьогодні, 7 серпня, підписали спільні накази про співпрацю, які допоможуть у роботі детективів до завершення формування структури бюро. Про це йдеться в повідомленні прес-служби НАБ.

"Зокрема, наказ про тимчасовий порядок забезпечення окремих напрямів оперативно-службової діяльності бюро дає можливість відповідальним підрозділам СБУ забезпечувати виконання доручень детективів, у тому числі залучати сили "Альфа". Другий наказ визначає порядок підготовки і обробки запитів НАБ і перевірки за інформаційно-комунікаційними системами Служби безпеки України. У ньому встановлені форма, зміст запиту, підстави перевірки та строки її проведення", - йдеться в повідомленні.

Глава НАБ Ситник зазначив, що буде звертатися в СБУ з приводу проведення ретельних спеціальних перевірок кандидатів у детективі, які пройшли всі чотири етапу відкритого конкурсу.

Крім того, сьогодні прийняли присягу перші працівники Управління спецоперацій.

Нагадаємо, в Національному антикорупційному бюро (НАБ) буде створено підрозділ, який буде займатися поверненням активів, незаконно виведених з України.