ua en ru

СБУ і Amnesty International домовилися співпрацювати у сфері дотримання прав в зоні АТО

СБУ і Amnesty International домовилися співпрацювати у сфері дотримання прав в зоні АТО Фото: голова СБУ Валентин Наливайченко

СБУ пообіцяла розслідувати всі випадки, згадані у звіті Amnesty International

Служба безпеки України (СБУ) і Amnesty International домовилися співпрацювати у сфері дотримання прав затриманих зоні антитерористичної операції (АТО). Про це сторони домовилися під час зустрічі голови СБУ Валентина Наливайченка та виконавчого директора Amnesty International в Україні Тетяна Мазур, передає прес-служба СБУ.

"Сторони обговорили опублікований організацією звіт про ситуацію з дотриманням прав людини на сході України", - йдеться в повідомленні.

Мазур подякувала Наливайченко за швидку реакцію і висловилася за взаємодію між Amnesty Internatioanal і СБУ в питаннях недопущення та покарання за порушення прав людини в районі проведення АТО.

СБУ заявила про готовність надати правозахисники з Amnesty Internatioanal наявні матеріали про порушення прав людини, тортури і знущання в Криму і на тимчасово окупованих територіях Донбасу з боку сепаратистів і громадян Російської Федерації, зокрема, російських військовослужбовців.

"Кожна скарга буде уважно вивчена, кожен підтверджений випадок обмеження чи порушення прав людини, зокрема з боку працівників СБУ, буде розслідуваний, а винні притягнуті до відповідальності", - підкреслив Наливайченко.

СБУ заявила, що готова спільно з військовою прокуратурою провести розслідування по кожному згаданому в звіті Amnesty International у випадку порушення прав людини з метою з'ясування всіх обставин і встановлення істини.

Нагадаємо, нещодавно Amnesty International опублікувала свій звіт по Донбасу, в якому звинуватила в тортурах обидві сторони конфлікту.