ua en ru

На сайті Президента з'явилася петиція проти масової приватизації Яценюка

Громадськість зареєструвала електронну петицію з вимогою до глави держави зупинити остаточний розпродаж держмайна, який планує новий уряд. Петиція розміщена на офіційному сайті Президента України.

"Зупиніть роздачу залишків державного майна України, зокрема, стратегічних об'єктів - морських портів", - наголошується в петиції.

Зокрема, автор петиції, президент громадської організації "Антикорупційний підприємницький фронт" Ігор Єгоров вимагає провести розслідування діяльності керівництва Міністерства інфраструктури в процесі передачі в концесію найбільшого в Україні морського порту "Південний".

"Під час війни жоден розсудливий міжнародний інвестор не стане вкладати гроші в країну з нестабільною політичною і економічною ситуацією. В даний час, приватизація чи концесія стратегічних підприємств у важкий для країни час економічно недоцільна, і містить як економічні, так і політичні ризики, відбувається тільки на користь ворогів України, які намагаються за безцінь отримати контроль над надбанням всього українського народу", - йдеться в петиції.

Єгоров також нагадав Президенту про його передвиборну обіцянку продати свій бізнес, яка так і не була реалізована внаслідок скрутного економічного становища України. Тим не менш, державну власність хочуть продавати саме в цей час, підкреслює автор петиції.

"Навіщо віддавати приватнику порт "Південний", який тільки за перше півріччя 2015 р. перерахував податків і зборів до бюджетів різних рівнів майже на 200 млн грн, показавши валовий дохід більш ніж 1,1 млрд грн? Що буде з соціальними зобов'язаннями, які несе перед народом держава, звідки візьмуться гроші на виплату пенсій, якщо наповнювачі бюджету високоприбуткові підприємства перейдуть під контроль олігархів?", - зазначає Єгоров.

Автор петиції звернувся до громадян України з проханням підтримати петицію проти остаточного розпродажу залишків держмайна.

"У власності держави Україна залишилося тільки 10% майна від того, що було на початку всіх приватизацій та навіть ці крихти влада прагне розпродати. У той же час цивілізовані країни, як Німеччина чи США у структурі економіки мають від 20 до 40% державної власності", - підсумовується у петиції.