ua en ru

Савченко розповіла про свої плани після виходу з в'язниці

Савченко розповіла про свої плани після виходу з в'язниці Фото: Надія Савченко

Савченко в СІЗО малює і робить орігамі

Українська льотчиця і народний депутат Надія Савченко розповіла про свої плани після виходу з в'язниці. Про це вона заявила в інтерв'ю радіо "Свобода".

"Втечу від людей в ліс, проведу там кілька днів, наїмся, нап'юся і потім повернуся (сміється)", - відповіла Савченко у відповідь на запитання журналіста про її плани після виходу на свободу.

За словами Савченко, в СІЗО з неї звертаються дуже добре, дотримуються її права.

"Звертаються дуже добре, порівняно з СІЗО-6 - це небо і земля. Все дуже акуратні, звертаються на Ви. Намагаються дотримуватися мої права. Жодних запитань і претензій немає. Що стосується вільного часу: тут головна думка - чим себе зайняти. Прокидаєшся з думкою про те, чим ти будеш сьогодні займатися і засинаєш з думкою про те, чим ти будеш завтра займатися. Я малюю, роблю орігамі, щось вирізаю з журналів, наклеюю на папір. Підготувалася до виставки котів у Ермітажі, яка проходила на "День кота", - сказала вона.

Савченко також поскаржилася на відсутність апетиту, оскільки "в невільне горло їжа не лізе".

Зазначимо, що вчора Басманний суд р. Москва продовжив арешт Надії Савченко до 30 червня. А днем раніше Слідчий комітет Росії продовжив термін слідства у справі Надії Савченко до 13 листопада цього року.

Ще 24 квітня Надії Савченко було пред'явлено остаточне обвинувачення у вчиненні низки злочинів, а саме: пособництво у вбивстві двох і більше осіб, пособництво в замаху на вбивство двох і більше осіб, загальнонебезпечним способом, з мотивів політичної ненависті, вчинене групою осіб, незаконне перетинання кордону РФ.

У Москві наполягають, що Савченко перетнула кордон України з РФ як біженка, і без документів її затримали вже на території Росії. При цьому, в інтернеті є відео, яке свідчить, що льотчика викрали в Україні і вивезли силоміць. При цьому міністр закордонних справ РФ Лавров не виключав, що Савченко звільнять за амністією, згідно з Мінським домовленостями. Однак цього так і не сталося.

Нагадаємо, за словами Савченко, війну в Україні може зупинити тільки Президент Росії Володимир Путін.