ua en ru

Саудівська Аравія має намір прийняти нові заходи проти Ірану

Саудівська Аравія має намір прийняти нові заходи проти Ірану Фото: прапор Саудівської Аравії

Заходи будуть прийняті, якщо Іран продовжить втручатися у справи держави

Саудівська Аравія має намір прийняти додаткові заходи проти Ірану. Про це заявив міністр закордонних справ Саудівської Аравії Адель аль-Джубейр, повідомляє Reuters.

Наголошується, що Адель аль-Джубейр заявив що королівство має намір прийняти нові заходи проти Ірану, якщо той продовжить втручатися в справи інших держав.

"Ми розглядаємо додаткові заходів, якщо Іран продовжить поточну політику", - заявив він. Він не уточнив, про які заходи йдеться.

Зазначимо, конфлікт арабських країн з Іраном виник після страти 2 січня в Саудівській Аравії 47 осіб, в тому числі проповідника Німра аль-Німра, який був одним з лідерів шиїтської громади в цій країні.

Крім того, на цьому тижні Саудівська Аравія і ряд її союзників, включаючи Бахрейн, Кувейт, Судан і Сомалі, розірвали дипломатичні зв'язки з Тегераном у знак протесту проти нападів на саудівські дипломатичні місії в Ірані.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Ірану Мохаммад Джавад Зариф поскаржився в Організацію Об'єднаних Націй про "провокації" Саудівської Аравії по відношенню до Тегерану.