ua en ru

Санкції проти Криму залишаться в силі незалежно від дій РФ на Донбасі, - Пайетт

Санкції проти Криму залишаться в силі незалежно від дій РФ на Донбасі, - Пайетт Фото: Джеффрі Пайетт

Посол США в Україні розповів про сенс санкцій

Санкції Сполучених Штатів Америки (США) проти Криму залишаться в силі незалежно від дій Російської Федерації (РФ) на Донбасі. Про це у своєму Twitter написав посол США в Україні Джеффрі Пайетт.

"Санкції щодо Криму залишаться в силі незалежно від дій Росії у східній Україні/припинення вогню згідно з мінським домовленостям", - заявив він.

За словами Пайетта, санкції США розроблені так, щоб "Росія відповіла за незаконну анексію Криму, і при цьому, щоб не порушити вільний потік інформації для місцевого населення".

Нагадаємо, раніше віце-президент США Джозеф Байден заявив, що за будь-яку подальшу агресію в Україні Росія заплатить ще більш дорогу ціну.

За його словами, США і НАТО будуть докладати всі зусилля, щоб зупинити курс Путіна, спрямований на залякування сусідніх держав.

Віце-президент також назвав український конфлікт "перевіркою для всього світу".

У той же час, як раніше заявляв Джеффрі Пайетт, США зафіксували підготовку бойовиків до відновлення військового протистояння на Донбасі.

"Ми бачимо певні ознаки того, що російські сепаратисти готуються відновити військове протистояння. Ми знаємо, що Росія проводить інтенсивні навчання так званої армії "Новоросії". Також вона підвела свої ракети "земля-повітря" дуже близько до лінії розмежування на українській території. А Захарченко дуже відверто заявляв у своїх недавніх інтерв'ю журналістам "Шпігель" та "Вайс ньюз", що прагне захопити всю територію Донбасу. Якщо це дійсно є його метою, то він забуває про домовленості, під якими підписався в лютому в Мінську", - зазначив посол.