ua en ru

Літак з українськими громадянами повернеться з Непалу до України завтра

Літак з українськими громадянами повернеться з Непалу до України завтра Фото: Літак в аеропорту Катманду очікують 75 громадян України

Також планується евакуювати 11 громадян іноземних держав

Український військовий літак Іл -76, яким мають евакуювати громадян України з постраждалого від землетрусу Непалу, повернеться в України, скоріше за все, завтра 6 травня 2015 р. Про це заявила заступник прес-секретаря МЗС України Олена Ващенко, передає РБК-Україна з посиланням на ефір телеканалу "112 Україна".

"Літак Іл -76 Міністерства оборони України вилетів з аеропорту міста Делі до столиці Непалу - міста Катманду. Громадяни, які будуть евакуйовуватися, вони вже знаходиться в аеропорту Катманду і очікують на літак. У нас дозвіл на посадку 20:15 за непальським часом", - заявила Ващенко.

За її словами, між Києвом та Катманду різниція в часі складає 2 години 45 хвилин, тому за київським часом літак прибуде до столиці Непалу приблизно о 17:30.

Також Ващенко повідомила, що цей літак в аеропорту Катманду очікують 75 громадян України.

"Також планують евакуацію 11 громадян іноземних держав. Це Грузія, Франція, Польща та Росія", - повідомила Ващенко.

Що стосується громадянина України, який в результаті землетрусу отримав перелом ноги, то лікарі не радять зараз транспортувати його на Батьківщину.

"Лікарям прийнято рішення, що він не може бути транспортований в Україну сьогодні. Після надання медичної допомоги, будемо сподіватися, що найближчим часом це стане можливим.... Також там залишається наш колега, який прилетів до Непалу з Делі, він також відслідковує ситуацію з лікуванням нашого співвітчизника і триматиме це питання на контролі", - повідомила представник МЗС.

Ващенко також зазначила, що на шляху в Україну цей літак буде зупинятися на дозаправку, тому точний час прибуття назвати зараз неможливо.

"Я думаю, що треба буде його уточнювати", - заявила вона і зазначила, що скоріше за все, це буде вже завтра.

Нагадаємо, цей літак прибуде столицю Непалу о 20:15 за місцевим часом.

Раніше повідомлялося, що Непал дав дозвіл українському літаку на посадку в Катманду.

Нагадаємо, за даними Міністерства закордонних справ України, при землетрусі в Непалі, яке відбулося 25 квітня, українець зламав ногу.

Число жертв землетрусу в Непалі досягло 7,5 тис. осіб.