ua en ru

На саміті G7 пройшли техконсультації по додаткових кроках проти РФ, - Обама

На саміті G7 пройшли техконсультації по додаткових кроках проти РФ, - Обама Фото: Барак Обама

При цьому на політичному рівні це не обговорювалося

На саміті "Великої сімки" відбулися технічні консультації з приводу додаткових кроків щодо Росії, якщо вона і далі буде сприяти ескалації ситуації в Україні. Про це заявив Президент США Барак Обама сьогодні в ході заключного брифінгу в рамках саміту "Великої сімки" (G7).

"Була дискусія з приводу додаткових кроків, які нам, можливо, доведеться зробити, якщо Росія буде працювати через сепаратистів і далі, а також буде таким чином додатково сприяти ескалації напруженості в Україні. Ці дискусії проходили на технічному рівні - ще не на політичному рівні. Головне їх завдання, мета, - це обговорити цю можливість, тобто, треба бути готовими спочатку на технічному рівні... Ми сподіваємося, що якісь додаткові кроки ми не будемо робити, оскільки мінські домовленості дотримуються. Сподіваюся, що так і буде", - заявив Обама.

Також Президент США висловить подяку канцлеру Німеччини Ангелі Меркель і Президента Франції Франсуа Олланду за терпіння у процесі врегулювання кризи.

Нагадаємо, Обама також заявив, що російська економіка серйозно ослаблена санкціями, але вони будуть збережені до повного виконання мінських домовленостей.