ua en ru

Сакварелідзе доручено усунути порушення у тестах для кандидатів у місцеві прокуратури

Сакварелідзе доручено усунути порушення у тестах для кандидатів у місцеві прокуратури Фото: ГПУ

До розробки тестових завдань не залучався жоден провідний юридичний вищий навчальний заклад країни

Заступнику Генерального прокурора Давіду Сакварелідзе, на якого безпосередньо покладено відповідальність за питання реформування органів прокуратур, доручено у найкоротший термін вжити невідкладні заходи для усунення встановлених порушень і привести тестові завдання та порядок проведення тестування до вимог нормативних актів. Про це повідомив виконувач обов'язків Генерального прокурора України Юрій Севрук, передає прес-служба ГПУ.

Так, повідомляється, що Генеральною прокуратурою України (ГПУ) закінчено службове розслідування щодо можливих порушень вимог бюджетного та іншого законодавства України під час імплементації положень нового Закону України "Про прокуратуру".

"Комісією встановлено, що визначення конкретних виконавців та робота з підготовки до тестування кандидатів на посади працівників місцевих прокуратур практично зведена нанівець. Виконавці підготовки тестових завдань відбиралися не прозоро, а на підставі лише "усних домовленостей", їх фаховий рівень не відомий", - повідомили у ГПУ.

Також повідомляється, що до розробки тестових завдань не залучався жоден провідний юридичний вищий навчальний заклад країни.

"Тестові завдання отримали вкрай низьку оцінку за результатами їх опрацювання в Національній академії прокуратури України (висловлено зауваження до 1171 тестового завдання з 5235 наданих (22, 4%). Генеральна прокуратура наразі не має жодних договірних відносин з виконавцями тестових завдань та не володіє авторськими правами на них. Крім того, в результаті службового розслідування встановлено, що не закінчено роботи по встановленню модуля онлайн тестування", - додали в ГПУ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що термін прийому документів для участі в конкурсі на зайняття вакантних посад у місцевих прокуратурах було подовжено до 10 серпня 2015 р.