ua en ru

Сакварелідзе: всі помилки в тестах для кандидатів у прокурори були усунені

Сакварелідзе: всі помилки в тестах для кандидатів у прокурори були усунені Фото: Давид Сакварелідзе

Якщо помилки комусь попадуться, то відповідібудуть зараховані як вірні

Всі помилки, які були допущені в тестах, які призначені для кандидатів у прокурори, були усунені. Про це заявив заступник генерального прокурора України Давид Сакварелідзе сьогодні в ході брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

"Саме можливість впливати на результати розробленої чотирьохетапної системи тестування і є основним мотивом недавніх заяв зацікавлених груп, щоб призупинити цей процес, а потім замінити їх старою доброю видимістю конкурсу і перетворити цей процес на імітацію реформи. Ми не дамо нікому права імітувати реформу прокуратури України" , - заявив Сакварелідзе.

Він також повідомив, що всі зауваження до тестів, які раніше були озвучені, вже усунені.

"Всі спірні питання і текстові помилки були усунені. Якщо вони комусь попадуться, то будуть зараховані як вірні", - сказав Сакварелідзе.

"Коли 5 тис. питань і коли мова йде про систему реформування того органу, який найбільше страждає від корупції, виявляється, найбільша проблема - помилки в тих тестах, які були видалені", - зазначив він.

Раніше Сакварелідзе, на якого безпосередньо покладено відповідальність за питання реформування органів прокуратури, було доручено в найкоротші терміни вжити невідкладних заходів щодо усунення виявлених порушень та привести тестові завдання та порядок проведення тестування у відповідність до вимог нормативних актів.

Нагадаємо, за словами Сакварелідзе, стара система прокуратори намагається зірвати конкурси по набору нових прокурорів.