ua en ru

Саакашвілі: рішення Яценюка і Насирова паралізувало розмитнення товарів

Саакашвілі: рішення Яценюка і Насирова паралізувало розмитнення товарів Фото: Арсеній Яценюк

Одеський губернатор жорстко розкритикував новий порядок розмитнення

Голова Одеської обласної державної адміністрації Михайло Саакашвілі заявив, що введений новий прем'єр-міністром України Арсенієм Яценюком порядок розмитнення товарів паралізує роботу бізнесу. Про це Саакашвілі написав у своєму Facebook.

"В черговий раз ДФС намагається провести псевдо-реформу замість встановлення чесних правил гри, що ще більше погіршує стан бізнесу. Проігнорувавши надії імпортерів на справедливі ціни розмитнення, прем'єр-міністр підписав постанову №724, згідно з яким усі товари тепер почали розмитнювати не за фактичною (згідно з митним кодексом), а за заздалегідь визначеною ДФС, ціною. Сьогодні оформлення на всіх митницях паралізовано", - написав він.

За словами Саакашвілі, таке рішення призведе до маніпуляції вартістю в ручному режимі зі сторони ДФС. За новою постановою, митниця буде керуватися цінами по базах ДФС, а не за реальним контрактом імпортера.

Він підкреслив, що проблема була в тому, що ціни розмитнення кардинально відрізняються різними регіонами, а прийняте рішення не вирішує цієї проблеми.

"Ми заявляли, що вантаж повинен оформлятися за ціною договору, як і у всіх розвинених країнах", - пояснив він.

Саакашвілі вважає, що це суперечить всім міжнародним нормам.

"Україна є членом ГАТТ, в якому чітко зазначено, що першорядним методом є визначення митної вартості за ціною контракту", - написав він.

Крім Яценюка, він також звинуватив главу ДФС Романа Насирова.

Нова хвиля корупції під виглядом реформиВ черговий раз ДФС намагається провести псевдо-реформу замість встановлення че...

Posted by Mikheil Saakashvili on 28 сентября 2015 г.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що Державна фіскальна служба (ДФС) введе один-єдиний стандарт і ціну розмитнення товарів по всій Україні.