ua en ru

Саакашвілі відмовився від співпраці з УДАРом

Саакашвілі відмовився від співпраці з УДАРом Фото: Михайло Саакашвілі (РБК-Україна)

Саакашвілі не поведе партію Кличка на вибори

Михайло Саакашвілі відмовився очолити партію УДАР Віталія Кличка для участі у позачергових виборах у Верховну раду. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на повідомлення Саакашвілі у Facebook.

За словами Саакашвілі, лідер партії УДАР Віталій Кличко зробив йому гідну пропозицію, але на його думку, їм не варто створювати союз.

"Мені пропонував Кличку очолити партію УДАР і йти таким чином на вибори. Я звернувся до вас. Нам треба було приймати рішення. Я не хотів приймати рішення без консультації з вами. Було багато коментарів і я вас почув. Незважаючи на те, що я вважаю, що Кличко зробив гідну пропозицію, нам на цей союз йти не варто", - заявив Саакашвілі.

Також колишній голова Одеської обласної державної адміністрації заявив, що він повернувся в Україну не заради політики, а для того, щоб допомагати Україні змінюватися на краще.

"Я приїхав в Україну не посаду шукати. Я повернувся не для політики "за всяку ціну". Я повернувся сюди, щоб допомагати Україні змінюватися на краще, щоб генерувати великі ідеї. Я приїхав, щоб ми нарешті позбулися старого політичного класу бариг, і замість цього отримали нових людей з великими ідеями і патріотизмом", - заявив Саакашвілі.

За словами Саакашвілі, він упевнений, що Україна повинна стати наддержавою європейського континенту.

"Я вірю, що український прорив і успіх можливий. Я буду допомагати новим людям в силу своїх можливостей", - сказав Саакашвілі.

Нагадаємо, раніше Віталій Кличко заявив, що партія "УДАР" візьме участь у позачергових виборах у Верховну раду. У своєму відеозверненні мер Києва запропонував Михайлу Саакашвілі, який 29 травня повернувся в Україну, очолити партію УДАР на виборах до Верховної ради України.

Зазначимо, Михайло Саакашвілі 29 травня 2019 року повернувся в Україну. 28 травня президент України Володимир Зеленський Саакашвілі повернув українське громадянство, скасувавши указ свого попередника Петра Порошенка.