ua en ru

Саакашвілі відпустили без запобіжного заходу

Саакашвілі відпустили без запобіжного заходу Фото: Михайло Саакашвілі (РБК-Україна)

Саакашвілі відпустили на час розслідування

Михайла Саакашвілі (лідера "Руху нових сил") відпустили без призначення міри запобіжного заходу. Таке рішення ухвалив Печерський районний суд Києва, передає кореспондент РБК-Україна.

"Клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту для Михайла Саакашвілі залишити без задоволення. Оголошення повного тексту постанови призначити на 9:00 14 грудня 2017 року", - заявила суддя.

Нагадаємо, 5 грудня у Генеральній прокуратурі України повідомили, що в квартирі Михайла Саакашвілі проходять слідчі дії. Пізніше політику вручили підозру і він був затриманий. Однак біля будинку сталися сутички між правоохоронцями та прихильниками лідера "Руху нових сил". Активісти заблокували машину з Саакашвілі і звільнили його.

Саакашвілі звільнили з суду

Опубліковано РБК-Україна 11 грудня 2017 р.

Зазначимо, Саакашвілі підозрюють у сприянні учасникам злочинних організацій та приховування їх злочинної діяльності. Крім того, за даними слідства, його діяльність фінансувала оточення колишнього президента України Віктора Януковича.

Політик кілька днів переховувався від правоохоронців у наметовому містечку під Верховною Радою і був повторно затриманий у п'ятницю, 8 грудня, на вулиці Втішної в Києві.

Дружина Михайла Саакашвілі Сандра Рулофс, вважає, що "український суд несправедливий" і швидше за все йому владою вже продиктовано певне рішення. На думку Рулофс, українські власті хочуть екстрадувати Саакашвілі в Грузії.