ua en ru

S&P знизило рейтинг Києва до "вибірковий дефолт"

S&P знизило рейтинг Києва до "вибірковий дефолт" Фото: Standard & Poor's

Рейтинги двох випусків облігацій Києва в національній валюті знижені до "D" (дефолт)

Рейтингове агентство Standard & poor's (S&P) знизило довгостроковий кредитний рейтинг Києва за зобов'язаннями в національній валюті з "СС" до "SD" ("вибірковий дефолт"). Про це йдеться в повідомленні прес-служби S&P.

Рейтинги двох випусків облігацій столиці в національній валюті знижені з "СС" до "D" (дефолт).

"Зниження кредитного рейтингу Києва обумовлено продовженням на один рік строків погашення двох випусків внутрішніх облігацій на загальну суму 4,16 млрд грн (196 млн дол.), підлягає виплаті в жовтні і грудні 2015 року. Ми класифікуємо пропозицію Києва про продовження строків погашення внутрішніх облігацій як вимушену реструктуризацію боргу. У відповідності з нашими критеріями, ми класифікуємо пропозицію про обмін цінних паперів як дія, рівнозначне дефолту", - йдеться в повідомленні.

При цьому S&P підтвердило рейтинг Києва за зобов'язаннями в іноземній валюті на рівні "CC".

Нагадаємо, у вересні Fitch Ratings знизило довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) р. Києва в національній валюті з СС до С.

В кінці вересня S&P знизило довгостроковий і короткостроковий суверенні кредитні рейтинги України в іноземній валюті з рівня "СС/С" (дуже висока схильність до ризиків; дефолт поки не стався, але більш ніж імовірний) до рівня "SD" (вибірковий дефолт).