ua en ru

У Києві цього року можуть бути підтоплені дачі в районі Воскресенських садів та Осокорків, - Гідрометцентр

У Києві цього року можуть бути підтоплені прилеглі до Дніпра дачні забудови в районі Воскресенських садів та Осокорків. Про це повідомила начальник відділу гідрологічних прогнозів Гідрометцентру України Вікторія Бойко виданню "Комерсант-Україна".

Вона зазначила, що за уточненими даними, рівень Дніпра в цьому році складе 650-710 см вище умовного нуля. Подібний підйом води був відзначений в 1994 і 2004 рр., а масштабна повінь 1979 р. (тоді підтопило значну частину Подолу, Труханів острів і Гідропарк) проходила на рівні 839 см вище умовного нуля.

"Нинішній рівень - середній, він не представляє небезпеки для житлових районів і промислових об'єктів міста. Однак підвищується ризик затоплення зон відпочинку біля Дніпра, дніпровських островів, прилеглої до річки дачної забудови в районі Воскресенських садів, Осокорків. Вода може вийти на знижені ділянки", - повідомила Бойко.

Вона уточнила, що рівень води у Канівському водосховищі буде знижений, що також зменшить ризик підтоплення столиці.

За словами пані Бойко, процеси танення снігів в басейні Дніпра вище Києва пройдуть на початку квітня і досягнуть піку в другій половині місяця.

Читайте також: ДержНС повністю готова до ліквідації можливих паводків