ua en ru

Після припинення роботи "АероСвіту" не сталося падіння пасажиропотоку, - Державіаслужба

Після припинення роботи "АероСвіту" не сталося падіння пасажиропотоку. Про це заявив перший заступник голови Державної авіаційної служби України Олександр Гречко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Що стосується тих призначень, які залишися після "АероСвіту", я скажу, що це більше розмови, бо насправді падіння пасажиропотоку фактично не сталося і на тих лініях, де літав "АероСвіт" виконують польоти інші компанії", - сказав Гречко.

Він також додав, що останнім часом Україна має по суті відкритий доступ до простору до РФ, ОАЕ, Іспанії та Грузії. "Ми зараз звернулись до італійської авіаційної влади з проханням збільшити кількість частот між країнами з 35 до 55, але поки що відповіді від італійців не отримали. Ми відправили також листи в Грузію, Вірменію, Азербайджан, Францію і Швейцарія з проханням зняти обмеження щодо кількості частот", - заявив Гречко.

Від додав, що відповідне прохання були направлені і в попередні роки, але з деяких країн, таких як Франція, Державіаслужба так і не отримала відповіді.

Читайте також: "АэроСвіт" не подав заявок на виконання рейсів за літнім розкладом