ua en ru

У Рівненській обл. міліція затримала понад 2,5 т бурштину, - Аваков

У Рівненській обл. міліція затримала понад 2,5 т бурштину, - Аваков Фото: Арсен Аваков

Вартість бурштину оцінюється в 3 млн дол

У Рівненській області спеціальна група Міністерства внутрішніх справ (МВС) України затримала понад 2,5 т незаконно видобутого бурштину. Про це повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков в Facebook.

"Цієї ночі спеціальна група МВС в Рівненській області затримала більше 2,5 тонн (!) незаконно добутого сонячного каменю, упакованого для відправки за кордон.

Рекордна за обсягом партія затриманого бурштину коштує за попередньою оцінкою близько трьох мільйонів доларів (3 000 000 $)!!! Більш точно - вага і склад каменів по фракціях, готується до контрабанди партії і його вартість визначать експерти на місці в Києві, куди вантаж слід зараз при озброєної охорони", - йдеться в повідомленні.

Это не мешки со строительным мусором. Это мешки набитые янтарем! Этой ночью специальная группа МВД в Ровенской области...

Posted by Арсен Аваков on 3 августа 2015 г.

Крім того, Аваков зазначив, що з незаконним видобутком бурштину пов'язаний один з колишніх нардепів, ім'я якого не називається.

"Ця велика, підготовлена операція МВС і ДФС по викриттю та припиненню дій найбільшої злочинної групи, що діяла в Рівненській області і паразитує на незаконному видобутку бурштину. Буде продовження, з'являться прізвища - в минулому відомого одіозного депутата П., продажні правоохоронці та чиновники.. - ми свою роботу будемо робити. Але!.. ПОТРІБНО, як вже писав раніше - приймати закон, регулюючий державний контроль, видобуток і збут бурштину!", - додав міністр.

Нагадаємо, у Рівненській області при зіткненнях з видобувачами бурштину постраждали 2 міліціонери.