ua en ru

Ростовський суд розгляне підсудність справи Савченко

Ростовський суд розгляне підсудність справи Савченко Фото: Надія Савченко

Донецький міський суд задовольнив клопотання захисту про розгляд перенесення справи до Москви

Ростовський обласний суд розгляне підсудність справи української льотчиці Надії Савченко і можливість перенесення слухань з Донецького міського суду (Ростовська область, Росія) в суд Москви. Таке рішення було ухвалене сьогодні в ході засідання суду у справі Савченко в Донецьку, повідомляють її адвокати в Twitter.

"Донецький міський суд задовольнив клопотання захисту про направлення справи для визначення підсудності в Ростовський обласний суд", - написала адвокат Савченко Микола Полозов.

Таким чином, до розгляду справи Савченко по суті відбудеться ще одне судове засідання у Ростовському обласному суді, який вирішить, де буде розглядатися справа - в Донецьку Ростовської області або в Москві, як того вимагає захист Савченко.

Як передають Грани.ру, Ростовський облсуд повинен розглянути підсудність справи протягом 10 денй.

Зазначимо, раніше захист оскаржив у Генеральній прокуратурі Російської Федерації напрямок справи в суд м. Донецька Ростовської області.

Нагадаємо, сьогодні, 30 липня, в Донецькому міському суді в закритому режимі розпочалося попереднє слухання у справі української льотчиці Надії Савченко. При цьому біля будівлі суду посилили заходи безпеки (місто Донецьк Ростовської області знаходиться недалеко окупованій ДНР територією України).