ua en ru

Росію не влаштовує проект ЄС щодо асоціації з Україною

Росію не влаштовує проект ЄС щодо асоціації з Україною Фото: Олексій Улюкаєв

Чергові тристоронні консультації на експертному рівні щодо асоціації України в ЄС пройдуть 7 жовтня

Росію не влаштовує підготовлений Євросоюзом проект документа щодо врегулювання ризиків у зв'язку з асоціацією України з ЄС. Про це журналістам повідомив міністр економічного розвитку РФ Олексій Улюкаєв в Стамбулі за підсумками двосторонньої зустрічі з єврокомісаром з питань торгівлі Сесілією Мальмстрем, передає ТАСС.

"Ми в минулий раз, коли зустрічалися в Брюсселі на міністерській зустрічі домовилися, що колеги запропонують свою альтернативу тому проекту документа, який ми ще в червні підготували, який дозволяє, з нашої точки зору, врегулювати виникаючі наші занепокоєння і ризики. Вони надіслали такий проект, який нас поки що не задовольняє. Ми обговорили з пані Мальмстрем, як нашим експертам максимально активно працювати", - заявив Улюкаєв.

Чергові тристоронні консультації на експертному рівні щодо асоціації України в ЄС пройдуть 7 жовтня в Брюсселі.

За словами Улюкаєва, російська сторона отримала документ тільки 5 жовтня.

"Побіжно встигли опрацювати. Він був підготовлений для зустрічі експертів, яка буде завтра, але нам хотілося б начорно цю проблему обговорити, щоб якийсь мандат був у експертів для подальшої роботи", - заявив він.

Нагадаємо, заступник глави Адміністрації Президента України Костянтин Єлісєєв повідомив, що в рамках "нормандських переговорів", які відбулися 2 жовтня 2015 р. в Парижі, Україну хотіли нав'язати відстрочку угоди про зону вільної торгівлі (ЗВТ).