ua en ru

Пожежу біля ЧАЕС у російському Greenpeace назвали катастрофічним

Пожежу біля ЧАЕС у російському Greenpeace назвали катастрофічним Фото: пожежа в лісі під Чорнобилем

Дим поширюється в північному напрямку, у бік Білорусі

У російському відділенні Greenpeace назвали пожежа біля Чорнобильської атомної електростанції катастрофічним. Про це керівник лісового відділу Олексій Ярошенко в інтерв'ю радіостанції "Говорить Москва".

"На даний момент в чорнобильській зоні в межах 30-кілометрової зони навколо Чорнобильської АЕС діє дуже великий, за всіма мірками катастрофічний лісова пожежа. За нашими даними, зараз його площа перевищує 10 тисяч гектарів - це оцінка ґрунтується на космічних знімках. Офіційно поки така площа не визнана. Пожежа була як мінімум частково верховим, тобто це найбільш сильна лісова пожежа", - зазначив Ярошенко.

За його словами, зараз дим поширюється в північному напрямку і рухається в бік Могильова і Бобруйська в Білорусі.

"Судячи з прогнозу погоди, завтра може повернути дим у західному напрямку, в бік Мінська. Небезпека досить велика, це не найгірший можливий сценарій в чорнобильській зоні, але, тим не менш, дуже небезпечний", - підкреслив Ярошенко.

Нагадаємо, сьогодні близько 12:45 у Київській області виникла пожежа на території спеціального комбінату "Чорнобильська пуща". Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що ця пожежа є найбільшою з 1992 р.

У ДержНС при цьому вважають, що причиною пожежі може бути підпал.