ua en ru

Російський суд продовжив арешт Савченко на 6 місяців

Російський суд продовжив арешт Савченко на 6 місяців Фото: Надія Савченко

За словами адвоката, вирок по справі Савченко можуть винести у жовтні

Донецький міський суд Ростовської області арешт народного депутата України, української льотчиці Надії Савченко на 6 місяців. Про це у Twitter написав її адвокат Марк Фейгін.

"Савченко залишили під вартою", - написав він.

За його словами, незважаючи на те, що Свченко є делегатом ПАРЄ і має імунітет, який перешкоджає продовження строку тримання під вартою, суд продовжив її арешт.

Раніше Фейгін заявляв, що складно спрогнозувати, скільки триватиме процес, однак припустив, що вирок можуть винести в жовтні.

Нагадаємо, захист Савченко наполягає на зміні запобіжного заходу.

Савченко в 2014 брала участь в антитерористичній операції як доброволець батальйону "Айдар". Брала участь у боях біля селища Металіст під Луганськом, де, при спробі допомогти пораненим, потрапив у полон терористів 18 або 19 червня.
8 липня стало відомо, що вона знаходиться під вартою в Росії в слідчому ізоляторі міста Воронеж. Російська влада підозрює Савченко в причетності до загибелі на сході України двох журналістів Всеросійської держтелерадіокомпанії - Ігоря Корнелюка і Антона Волошина. Рішенням Правозахисного центру "Меморіал" Надія Савченко офіційно визнано політичним в'язнем.